Nov. 17.

17 november RWVWinterserie 2013/2014

Een Loopje genomen in: Rotterdam

Het loopje duurde in km: 5

De organiserende instantie: RWV

Wandelen, toch een gevaarlijke sport????

De tweede wandeltocht van de RWV winterserie staat voor vandaag, zondag 17 november op de planning. De routes zijn 5, 10 of 15 km en beginnen pas om 09.45 zodat er ook niet al te vroeg hoeft te worden opgestaan. Als ik eerder deze week er over praat met mijn moeder besluit zij ook om eens gezellig mee te lopen.

Het is net iets voor kwart voor tien als wij het startbureau inlopen. Nadat mijn moeder zich heeft ingeschreven en aan iedereen van de Rijnmondclan is voorgesteld vertrekken wij gezamenlijk voor onze afstanden. Ineke en Geert gaan voor 15km, Sabine en opa Paul wandelen de 10km en mijn moeder en ik vinden 5km wel een mooie afstand voor vandaag.

Het is hoewel helaas geen zonnetje vandaag, toch prima wandelweer. Geen regen, sneeuw, wind of andere herfstperikelen maar gewoon bewolkt, droog en windstil. In het Kralingsebos waar we vandaag doorheen lopen is het echt genieten. Prachtige herfstverkleuringen die we aan de bomen en struiken zien en tja ook de lol en babbels die we onderling hebben maakt dat het weer een heerlijke wandeling word.

Na een halfuurtje komen we bij de splitsing van de 5 km en na nog even de laatste afspraken te hebben door genomen ga ik met mijn moeder verder op de 5km route. We lopen langs het hertenkamp, waar ik net met mijn moeder in gesprek ben over hoeveel mensen hier in dit park aan het sporten of anderzijds aan het recreƫren zijn als ik opeens gekraak hoor. Ik draai me snel om en zie nog net het laatste stukje van een boom heen en weer zwiepen. De schrik slaat ons om het hart. We hadden daar net kinderen zien fietsen. We gaan er snel naar toe maar gelukkig er is niemand gewond. De boom ligt midden over het voetpad en heeft ook het hek van hertenkamp half de grond ingeslagen. Als ik dat zie besef ik dat mijn moeder en ik veel geluk hebben gehad. Het was nog geen minuut terug dat wij daar zelf liepen.

De route van de 5km is nu wel geblokkeerd en ik bel met Gijs omdat door te geven. Het is wel het telefoontje wat ik nooit had verwacht te plegen en Gijs ook niet verwacht had ooit te krijgen. Nadat alle commotie en schrik weer is gedaald vervolg ik met mijn moeder de route. Gezellig keuvelend en genieten van de omgeving lopen we op ons gemak terug naar het startbureau, alwaar wij ons netjes afmelden en nog wat te drinken nemen.

Al met al is het vandaag totaal onverwacht een tocht geworden die ik niet snel zal vergeten.

De foto’s heb ik geleend van RWV fotograve Danyell, overige foto’s kunt u hier zien

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , , ,