Oct. 27.

Snerttocht Bleskensgraaf 26 oktober 2013

Een Loopje genomen in: Bleskensgraaf

Het loopje duurde in km: 5

De tijdsduur was: 55

De organiserende instantie: w.s.v. Nooit Gedacht

De verzorging was: prima

Het is het laatste weekend van oktober en traditie getrouw organiseert de vereniging w.s.v. Nooit Gedacht dan de snerttocht. Dit was in 2009 de eerste officiƫle tocht die ik met mijn vader heb gelopen en sinds die datum loop ik de snerttocht elk jaar als een I.M. tocht voor hem. Zo ook dus dit jaar. Echter daar ik vanmiddag nog moet gaan werken en ik de gehele week al snot verkouden ben word het dit keer wel de kortste afstand die er gelopen kan worden, 5 km.

Ik ben wat later als gepland en het parkeer terrein is al helemaal vol. Leuk voor de organisatie dat er zoveel mensen op afkomen en na even zoeken vind ik nog een parkeerplekje achter de brandweerkazerne. Als ik mij bij de start fluisterend aanmeld (dankzij die verkoudheid heb ik nog maar weinig stem) vind ik de iets wat verbaasde gezichten toch wel grappig. Blijkbaar starten er niet veel mensen op de 5 km om iets over negenen.

Ik ga op pad maar kom al snel tot de ontdekking dat ik vergeten ben om een routebeschrijving mee te nemen. Als ik even terug wandel, om er voor de zekerheid toch maar 1mee te nemen, kom ik Danyell nog even tegen. Met de route beschrijving in de hand blijkt dat het maar goed is dat ik even ben terug gelopen. De splitsing is vlak na de start en die had ik dus al gemist.

IMG_20131026_093601

De route loopt langs de Graafstroom, een mooi stukje water, en dan mogen we een iets te steile brug over. Gelukkig hebben ze hier wat treden gemaakt. Na de brug gaan we linksaf alwaar de andere wandelaars ons een stukje te gemoed lopen en na het bekijken van een molen worden we rechtsaf de polder in gestuurd.

Het is dit weekend nog heerlijk weer, het zonnetje schijnt en het kwik in de thermometer staat ook hoger dan je zou verwachten rond deze tijd van het jaar. Dit geeft als leuk bijeffect dat er nog te genieten valt van typische Nederlandse schilderachtige uitzichten van koeien, schapen, eenden en overige dieren die nog in de wei staan in plaats van op stal.

IMG_20131026_094953

Na een klein half uurtje wandelen ben ik al bij de rustpost waar er zoals de naam van deze tocht al doet vermoeden, er een kopje snert word aangeboden. Dit jaar sla ik de soep maar over. Het is nog geeneens 10 uur en ik heb er echt geen trek in. Een stukje verder kom ik iemand van de organisatie tegen, deze meneer is druk bezig de pijlen opnieuw op te hangen, die door enkele onverlaten verwijderd cq verhangen zijn. Netjes van de organisatie dat ze hier zo snel werk van gemaakt hebben. De route loopt nu even door een woonwijk maar al vlot steken we de Graafstroom weer over, nog even langs een industrie terrein en via de overvolle parkeerplaats ben ik weer terug bij het starbureau.

Hoewel het met 5 km maar een korte wandeling was, ben ik toch blij dat ik deze tocht toch weer hebt gelopen.

100_0061

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , ,