Feb. 28.

20 februari 2013 : Van Krimpen aan de Lek naar Schoonhoven

De vijfde etappe van law 6. Van krimpen aan de Lek naar Schoonhoven.

Afstand 24km

Totaal 123,5 km

Voor vandaag staat er weer eens een etappe van law 6 in de planning, van Krimpen aan de Lek naar Schoonhoven. Het weerbericht voor vandaag is koude temperaturen maar geen regen. Gelukkig hier kan je je op kleden en getooid met een warme muts en handschoenen vertrek ik dan ook naar mijn eindpunt in Schoonhoven

Het is even over 11.00 als ik in Schoonhoven aan kom. Net 5 minuten te laat voor de bus dus dat betekend nog zo 25 minuten wachten voor ik in de bus kan stappen en naar het beginpunt in krimpen aan de lek rijdt.  Helaas merk ik dat ik van Openbaar vervoer niet veel kaas heb gegeten en stap dan ook prompt bij een verkeerde halte uit. Dan maar hier starten, die km loop ik er vast ergens anders weer eens bij.

De eerste kilometers gaan  door het krimperhout wat een waterrijk gebied is. Veel kleine slootjes en vaartje afgewisseld met bomen en stuiken.  Het is hier zomers waarschijnlijk prachtig  met al dat groen. Vanwege de snijdende kou zijn er niet veel andere mensen aan de wandel maar ik zie wel veel mensen die de honden hier eens lekker laten rennen wat dan weer wat leven in de brouwerij brengt. 2013-02-20 12.01.13

Lekker verder wandelend en genietend van de nog stralende zon kom ik in het loetbos terecht. Nu vind ik het heerlijk om in een bos te wandelen maar dit bos is toch echt eerder een park. Alles lijkt min of meer aangeplant en ook het soort groen is toch niet het gene wat je meestal in een bos vind. Ach, het is zeker een leuk stukje om te lopen. Bij een bankje aangekomen neem ik even een kleine rust, het is toch echt te koud om lang te blijven zitten.

Op weg naar het plaatsje bergambacht passeer ik een manege. Tot groot vermaak van mijn persoontje zie ik hoe een paar meiden proberen een paard te vangen. Het paard blijkt veel te snel en te slim voor die meiden. Elke keer als ze denken dat ze hem bijna ingesloten hebben gaat hij er weer in een stevig galop vandoor.

Ik wandel weer verder, de lucht trekt steeds meer dicht en door de wind voelt het steeds kouder aan. Via een stuk kadijk waar ik verbaasd ben dat daar nog telefoonpalen aan staan, mag ik bij nummer 79 links afslaan. De boer is zo vriendelijk om zijn erf open te stellen  voor passerende wandelaars. Aan de achterkant van het erf ligt nog een lekker modder paadje. Het enige echt modderpaadje voor vandaag eigenlijk. Dan weer verder via de Kadijk en jawel eindelijk komt het plaatsje Bergambacht dan in zicht.

Al enige tijd verteld mijn lichaam dat het tijd is voor een toilet bezoek, maar helaas er ligt geen café of zo op de route. Dan maar een stukje van de route af en verder het centrum in lopen  en ja gelukkig een eetcafé. Eindelijk, dat lucht op. Ik neem geen rust maar ga gelijk weer verder (na netjes gevraagd te hebben of ik iets moest betalen) en hèhè dat wandelt toch een stuk lekkerder.

Na een klein stukje verder te wandelen merk ik dat ik eigenlijk toch wel trek heb, er is nergens een bankje te bekennen maar verrek er staat daar een bushokje wat nog niet door de plaatselijke jeugd is gesloopt. Lekker beschut, met wel wat nieuwsgierig blikken van wachtende passagiers eet en drink ik even wat.

Vanaf hier begint 1 lange weg tot aan de rivier de IJssel. Het laatste stukje naar de dijk heeft een zeer hoog hellingspercentage. Gelukkig mag ik naar boven lopen en hoef niet te fietsen. Boven op de dijk zie je de rivier stromen, een prachtig stukje Nederlands rivieren landschap. Aan de overkant zie ik een scheepsbouwer met een schip aan de afbouwkade liggen, er varen vracht schepen en ja ook de typische rivierkribben liggen er.

Er word op dit moment groot onderhoud gepleegd aan de dijk en mag er niet beneden-Dijks gelopen worden. In de verte zie ik het pontje al waar het eindpunt voor vandaag is. Het zit er op voor vandaag.
Nog even terug lopen naar mijn auto en al met al heb ik weer een leuk stukje van Nederland gezien.

Dankzij de kou heb ik niet veel foto’s gemaakt. 2013-02-20 17.09.09

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: