Jan. 01.

1 Januari 2013: Nieuwjaarswandeltocht Roosendaal

Een Loopje genomen in: Roosendaal

Het loopje duurde in km: 15

De organiserende instantie: Thor

De verzorging was: Prima

Op de eerste dag van het jaar word de Nieuwjaarstocht van wandelvereniging Thor in Roosendaal gehouden. Al 2 jaar zeg ik dat ik die ga lopen maar beide jaren besluit ik mij ‘s ochtends toch nog om te draaien en verder te slapen. Dit jaar heb ik niemand iets verteld, ik zie wel of ik op tijd wakker ben en jawel nu lukt het zonder problemen. De start is tussen 9 en 11 en om 10 uur meld ik mij dan ook aan bij het startbureau. Ik kies vandaag voor de 15km. De route is eerst een rond je van 10 en dan nog een rondje van 5km. Eigenlijk best handig van de vereniging, op deze manier hoef je niet overal rustplaatsen te creëren wat mij op nieuwjaarsdag ook best wel lastig lijkt.

De route van de 10km gaat de eerste km nog langs het sportpark en over verharde wegen maar al snel gaan we het Nispense bos
in. En dan begint de route pas echt, door de vele regen van de afgelopen dagen zijn de paden soms niet echt goed begaanbaar. Mega grote plassen en 1 grote blubberparty zijn de ingrediënten van deze eerste tocht van het jaar. Soms is het net een ws78  tocht.


Af en toe even een 20 meter asfalt maar dan mogen we weer verder over ondergelopen graspaden en modderpaadjes. Als het nog ventjes gaat regenen zie ik er helemaal de humor wel van in. In plaats dat ik net zoals het gros van de Nederlanders deze ochtend eerst naar het nieuwjaarsconcert  en vervolgens het skispringen op tv ga kijken, loop ik hier in de blubber te banjeren. Mijn kleding zit tot aan mijn rug onder de modder.

Het tempo ligt nu niet al te hoog. Het is toch steeds zoeken naar waar je nog wel droog kan lopen maar het lukt om binnen de 2 uur terug te zijn bij het startbureau.Hier moet ik even vragen om de route van de 5 km, deze is al opgeborgen maar ook bij thor
staan ze bekend om hun vriendelijkheid en men moet even zoeken maar dan krijg ik de routebeschrijving van de 5km.

De route van de 5 gaat helaas niet meer door het bos. Ik loop langs huizen en ja je ziet nu ook steeds meer mensen op straat. Mijn kleding ziet er nu niet meer uit en als ik zie op welke straat ik wandel bedenk ik mij dat ik volgend jaar eerst de 5 ga lopen en daarna de 10.


De wandeling gaat verder langs een gedenkbos. Je ziet deze manier van iemand of een gebeurtenis gedenken tegenwoordig steeds meer. Er staan ook 2 borden met daarop enkele teksten en foto’s. Er is 1 foto die mij erg aanspreekt en met een grote brok in mijn keel loop ik de laatste meters terug naar het startbureau.
Hier kom ik Danyell tegen en we bespreken deze tocht nog even.

Al met al een heerlijke tocht gewandeld, prachtig parcours gehad en het gelukkig is het verder wel droog gebleven.

De foto’s staan hier

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , ,