Dec. 30.

29 December 2012 : De capelse tweedaagse

Een Loopje genomen in: Capelle

Het loopje duurde in km: 13

De tijdsduur was: 2.20

De organiserende instantie: RWV

De verzorging was: Prima

Het is het laatste weekend van het jaar en traditie getrouw word dan door wandelvereninging RWV de Capelse 2 daagse gehouden. Het is mij niet geheel duidelijk wie er allemaal mee doen dit jaar maar ergens vind ik een berichtje van opa Paul dat de koffie om 8.30 is. Dat lijkt mij een prima tijd om me dan ook maar eens bij het startbureau aan te melden.

Dit gaat echter niet helemaal volgens plan. Er is blijkbaar ‘s nachts een schietpartij geweest bij het startbureau en de omgeving is afgezet. Gelukkig kunnen ze bij RWV goed improviseren ( de ervaring spreekt) en word er aan de andere kant van de weg een nood startbureau geplaatst. Hier kom ik dan ook opa Paul, Ed, Sabine, Danyell en onze Belgische wandelvriend Bernard tegen. Zij lopen echter de 25km of behoren vandaag tot de organisatie zodat ik alleen van start gaat voor de 15km, ik mag van het weekend weer eens werken.

De start gaat lekker soepeltjes, het tempo is niet verkeerd en het begin van de route gaat door een leuk park. Hoewel het veel geregend heeft de laatste dagen is het pad goed begaanbaar. Bij RWV wordt er meestal zo goed gepijld dat het lezen van de routebeschrijving eigenlijk niet nodig is. Deze heb ik dan ook alleen maar even zeer vluchtig door gelezen. Ik verbaas mij dan ook zeer als ik na ongeveer een klein half uurtje lopen als de spitsing met de 5 km. Volgens de route beschrijving zou deze na ongeveer 4 km zijn. Nu loop ik echt wel aardig door maar dit lijkt mij een tempo waar zelfs Annie van de Meer en Ilonka jaloers op zouden zijn.

De eerste rust sla ik over en ga verder richting de golfbaan. Het waait best flink vandaag en het verbaasd mij dan ook dat er nu nog mensen aan het golven zijn. Het ziet er eigenlijk wel een beetje koddig uit, eerst zwaaien ze wat en bij warempel er word een balletje word geraakt om vervolgens het teleurgestelde gezicht te zien dat wederom de bal totaal niet op de plek terecht te komen waar ze hem bedacht hebben.

Als ik de golfbaan achter me heb gelaten worden we van het hoofdpad afgestuurd, via een bruggetje bereiken we een graspaadje. Dit is redelijk glibberig en ik ben blij dat ik 1 van de eerste ben die hier vandaag over heen loopt. Ik ben echt wel benieuwd hoe dat pad er aan het einde van de dag bijligt.

Ook aan dit leuke slingerpaadje komt weer een eind en ik zet me mp3 speler eens op. De muziek geeft met dit keer zo goed ritme om te lopen dat ik in een soort runnershigh terecht kom. De hele wandeling ging al aangenaam maar nu loop ik haast op wolken. Nooit geweten dat je dit ook kon meemaken met wandelen. Bij hardlopen was het al zeer zeldzaam maar nu.

De volgende rust sla ik over, hier wil zolang mogelijk van genieten. De route gaat nog langs een tramstation en hoewel ik niet veel aandacht meer heb voor de omgeving heb ik toch vaag het idee dat ik wel eens eerder in deze buurt gewandeld heb.

Om iets over 11 meld ik mij weer bij het startbureau. De politie is klaar met het onderzoek en gelukkig mag RWV de geïmproviseerde startplek verlaten om nu gebruik te maken van …. Kantine. Sabine zit aan de tafel en met haar bespreek nog eventjes hoe de tocht gegaan is. Zij verteld mij dat de tocht inderdaad 2 km korter was vanwege de gebeurtenissen van afgelopen nacht. Helaas voor mij geen wereldrecord tijd dus op de 4km maar ja eigenlijk geloofde ik dat ook niet echt.

 

Al met al een heerlijk tochtje gelopen.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: ,  • Ja idd jammer dat ik je niet gezien heb. Zondag misschien?? Haha ik zie het helemaal voor me: jij met je runnershigh!! Ik heb ook best een gezellig loopje gehad!