Dec. 25.

23 december 2013: Van Barendrecht naar Krimpen aan de Lek

De vierde etappe van Barendrecht naar Krimpen aan de Lek.

Afstand 22 km

Totaal 99.5 km

 

De vierde etappe van Barendrecht naar Krimpen aan de Lek.

Vandaag heb ik met Esther ( en Demy de hond) afgesproken om de vierde etappen van het LAW6 pad te gaan lopen. Het weerbericht voor in de ochtend is veel regen maar ‘s middags zou het droog moeten zijn. We besluiten dan ook om niet te vroeg te vertrekken. Het voordeel deze tocht voor mij is dat ik deze niet met het openbaar vervoer hoef, daar Esther ook in het bezit is van een auto. We rijden met 2 auto’s naar Krimpen en stappen daar samen in 1 auto om naar Barendrecht te rijden.

We starten rond een uur of 12.00 bij het treinstation van Barendrecht. Na opnieuw door dat leuke tunneltje gelopen te zijn gaan  we weer verder op de officiële route en wandelen langs de rivier  De Waal. Door een zeer open polderlandschap lopen we richting het plaatsje Rijsoord. Hier nemen we op een bankje even een kleine rust maar daar er toch behoorlijk wat wind staat gaan we snel weer verder. Het plaatsje zelf is niet echt bijzonder maar heeft wel leuke BB-huisjes en grappige straatnaambordjes.

We lopen verder richting Hendrik-Ido-Ambacht. De stad met de langste naam van Nederland. Hier staat een leuk kerkje maar het kerkhof erachter heeft een voor ons wat vreemde tekst bij de ingang. We lopen rustig verder langs toch ook weer een grappig straatje en verlaten de rivier de Waal als wij de Alblasserdams brug over de rivier De Noord overgaan. Van eerdere tochten weten wij dat we nu bij café  Het wapen van Alblasserdam komen waar het normaal gesproken prima rusten is. En ja hoor ook deze keer worden we keurig ontvangen en genieten we van een lekker drankje. Zelfs aan Demy, de hond  word gedacht, hij krijgt een mooie bak met water.

We gaan weer verder en nu over de dijk langs de rivier de Noord. Deze dijk kan ik bijna dromen, vier jaar lang heb ik dagelijks over deze dijk gereden toen ik bij IHCKinderdijk in dienst was. Bij het woord Kinderdijk denken de meeste mensen gelijk aan molens en ja daar leidt de route dan ook langs. Erg leuk voor mij is dat ik daar een oud schoolgenoot/collega tegen kom die ik zeker al zo 16 jaar niet gezien heb. Hij is nog net zo vriendelijk als vroeger en we halen even de nodige herinneringen op aan die tijd.

Het is al over vieren als we eindelijk bij het pontje naar Krimpen aan de Lek aan komen. Ik maak een klein beetje ongerust of de pont wel zal varen, het is tenslotte zondag en Kinderdijk is een nogal christelijk dorp. Gelukkig voor ons vaart de pond en na 1,40 te hebben betaald (de hond was gratis) mogen wij mee om een klein stukje te varen. Altijd leuk zo’n stukje met de pond op de route.

We wandelen verder door Krimpen via een woonwijk over een leuk onverwacht paadje. Via een dijk verder over het riviertje de oude weteringen door het Krimpernerhout. Het is echter nu wel na vijven en tja in deze tijd betekend dat het dan toch echt wel al donker is. Hoewel het Krimpernerhout vast een heel mooi natuurgebied is zien we er niet al te veel van. Nog even 1 laatste bocht alwaar wij weer terug zijn bij de auto.

We hebben het bijna droog gehad vandaag, het waaide wel behoorlijk maar ach dat wisten we van te voren. De route was redelijk gepijld en bijna overal lag asfalt dus ook goed te doen ondanks de buien van de laatste dagen. Het was ook zeer gezellig om weer eens met Esther bij te kletsen en Demy weer eens te knuffelen.

De foto’s staan hier

By laris | Posted in LAW 6: Het grote rivierenpad, Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , , ,  • Leuk verslag.Best wel benieuwd wat er nou stond bij dat kerkhof! in Hendrik woont mijn schoonmoeder.