Jun. 21.

21 juni : Van hoogvliet naar Barendrecht

De derde etappen van Hoogvliet naar Barendrecht.

Afstand 25,5 km

Totaal 77,5 km

 

De weersvoorspelling voor vandaag zijn in de avond noodweer maar overdag een zonnetje en droog. Ik neem voor de zekerheid toch maar wel een nood poncho en paar extra sokken mee. De route loopt vandaag van Hoogvliet naar Barendrecht.Als we naar Barendrecht gingen pakten we vroeger altijd al de trein, het is ook lastig om te parkeren daar, dus ook vandaag blijft de auto thuis en geef ik mij zelf geheel over aan het openbaar vervoer. Dit gaat met wat vaker overstappen als gepland geeneens zo onredelijk.

Vanaf het metrostation in Hoogvliet loop ik weer richting De Maas waar ik verder op route gaat. Gelukkig voor mij hoef ik geen vlonders meer te lopen. Daar in tegen als compensatie nu wel een enkel wildrooster. Ach niemand die me ziet en in alle rust en heel voorzichtig gaat dat ook allemaal goed.

Helaas gaat het voor iemand anders niet zo goed. Op een meter of 50 bij mij vandaan is er een groep van plus minus 15 mensen lekker aan het fietsen. Ik hoor een klap en tja  eentje ervan heeft even iets te veel en zeer hardhandig contact met moeder aarde. Er word in de groep rondgevraagd voor een doekje of zo. Blijkbaar heeft iedereen gedacht dat een ander dat wel zou meenemen want niemand heeft iets bij zich. Ik kom steeds dichter bij en een man vraagt of ik misschien een doekje heb. Tja een verstandig wandelaar die in haar eentje wandelt doet dat wel voorbereid. Een doekje, een pleister en nog een beetje desinfectans bewijzen hun nut en iedereen kan weer verder.

Ik wandel weer verder en zie een zeer uitnodigend bankje. Mooi zo, aan de maas neem ik even tijd voor een drankje en een boterhammetje. De boten varen voor bij en de stilte die hier heerst maken het een zeer aangenaam rustplek. Ik wandel weer verder langs de maas en kom langs een vermoedelijk kunstwerk. Voor mij zijn het gewoon stenen op de grond neer gekwakt maar ik zal wel te weinig verstand van kunst hebben om dit te appreciëren.

De route gaat nu verder door de zeer bekende Rhoonse grienden. Hier heb ik al meerdere malen gelopen en het blijft elke keer toch weer prachtig. Het is nu ook veel stiller als tijdens de andere wandelingen waardoor je van zelf wat meer op vogel en andere dierengeluiden gaat letten.

De route gaat verder naar de Carnisse grienden maar voor ik daar ben moet ik nog een zeer gevaarlijk gedeelte van het parkoers beslechten. Een golfterrein. Er staan allerlei waarschuwingsborden en ik heb nooit geweten dat golfen zo gevaarlijk kon zijn. Ze schieten hier blijkbaar zelfs. Ik hou het maar op wandelen. Over de vlonders, met leuning, in de grienden door wandelend  bedenk ik mij hoe veel moeilijker het vroeger geweest moet zijn voor de griendwerkers. Ik heb veel respect voor die mensen die hier in toch vaak armoedige omstandigheden de kost voor thuis moesten verdienen.

Aan het einde van de grienden kom ik bij een wel zeer bekend bankje. Hier volgt de route een gedeelte van de Kennedymars RWW/WIK 2011. Mijn rust neem ik nu ook weer op dit bankje, helaas vandaag alleen een boterhammetje en wat water, geen lekkere vlaflip met een kopje thee . Verder gaand kom ik in de Jan Gerritsepolder. Hier is ook de Gaatkensbult en deze keer besluit ik om de berg eens te beklimmen. Het uitzicht wat je boven hebt is schitterend. Je kijkt over de oude maas heen, je ziet het nieuwe aangelegde groen en zelfs in de verte al de A29 en de contouren van de Heinenoordtunnel. Nee, het was even een klimmetjes maar zeer de moeite waard.

Ik ga verder en loop op nu toch alweer bekend terrein. Grappig eigenlijk dat voor ik ging wandelen hier nog nooit geweest was en ik nu dit gedeelte al aardig keer heb gewandeld. Via de Heinenoordtunnel, door het parkje met de trein en dixie waar ik tijdens de KM RWW/WIK 2012 zo blij mee was kom ik in Barendrecht aan. Ik neem nog even een korte pauze in een parkje daar.

De rivier oude maas heb ik nu achter me gelaten en ik wandel nu aan de rivier de Waal. Niet dat ik nu echt het verschil zie maar de bordjes maken het wel gelijk duidelijk. Nog een klein stukje en even een  ommetje omdat die tunnel met die tegeltjes toch aardig opgeleukt is wandel ik naar het treinstation in Barendrecht. Het zit er weer op voor vandaag.

Al met al weer een leuk gedeelte gelopen, wel vaak over bekende stukken gewandeld die dan wel weer de nodige herinneringen opriepen en het weer was hoewel niet zonnig toch niet onaardig.

De foto’s staan hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By laris | Posted in LAW 6: Het grote rivierenpad, Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed. • Klinkt toch wel als een leuk tochtje hoor… het is daar ook wel errug mooi he ?

 • Silvia says:
  June 25, 2012 at 10:14 -

  Leuke verslagen Laris!! Zijn alle etappes rond de 25 km?
  Mooie afstanden dan! Wanneer zie ik je weer? Eerst zo ongeveer elke week en nu al weken niet. Aardig gek weer!! Ben je wel klaar voor 4x 50 km in Nijmegen? Ik had na de tocht van afgelopen zaterdag aardig de pee erin, ik heb een partij last van m’n heup en m’n hiel en weer een blaar onder m’n voet…. Weet ook effe niet wat ik zal doen, of juist wel nog 1 of 2 tochtjes voor Nijmegen, of alles laten herstellen en er dan voor gaan…. Geen idee nog…
  Groetjes maar weer hoor!!

 • Hihi jij ook met die wildroosters! Héél herkenbaar zie het zo voor me. Tot Nijmegen dan hè want eerder zal ik je niet meer zien. Ik denk dat de pootjes wel wat rust verdienen!! Succes met Someren…..zal aan je denken hoor!! Met af en toe een SMS!!!