May. 28.

28mei: 20e Internationale Pinkstertochten Breda

Een Loopje genomen in: Breda

Het loopje duurde in km: 30

De tijdsduur was:6 uur

De organiserende instantie: S.N.J.B.

De verzorging was: Goed

Deze pinkstermaandag heb ik met Esther afgesproken om te gaan wandelen in Breda. We gaan voor de 30km vandaag. De weersverwachting is zonder uitzondering zeer zonnig en warm. Helemaal mijn wandelweer, maar voor mijn favoriete poedel Damy net iets te warm dus die is er vandaag niet bij.

We hebben om 09.00 afgesproken en zijn beide aan de vroege kant. Na te zijn ingeschreven gaan we op pad. Verleden jaar hebben we hier ook gelopen maar de route is dit jaar toch weer heel anders. Hier komen wij achter op het moment dat we gewoon lekker door lopen en een pijltje hebben gemist. Het grappig is wel dat de mensen die achter ons aanliepen het zelf ook niet in de gaten hadden. Ze zijn zelfs een beetje gepikeerd dat wij verkeerd liepen. Tja, wij zijn toch echt niet verantwoordelijk voor het feit dat zij achter ons aan liepen.

Op 6 km is de eerste rust en controle post. Er wordt bij deze tocht ook echt serieus gestempeld. Deze rust is in een grote boederij waar de bewoners zo vriendelijk zijn om een gedeelte van de schuur afgestaan voor de wandelaars. We lopen lekker en nemen maar kort rust.

We wandelen lekker verder en lopen waarschijnlijk best langs hele mooie plekjes maar Esther en ik hebben elkaar al een tijdje niet gezien en zijn zo aan het praten dat ik de route eigenlijk niet echt zie. Als vanzelf en op het gemakje lopen we naar de tweede rust toe. Ook hier komt de stempelkaart te voorschijn en eet ik even een boterhammetje. Hoewel het prachtig weer is staan er maar 3 stoelen buiten en 2 zijn er al bezet.

We gaan weer verder en ik merk wel dat het starten deze keer al snel moeilijk gaat. Gelukkig duurde dat meestal niet al te lang en al snel loop ik weer in een lekker ritme. We lopen langs voor ons zeer onbekend plaatsjes maar het is wel overduidelijk dat deze plaatsjes nu de respectabel leeftijd van 50jaar hebben bereikt. Erg leuk om dat op deze manier aan iedereen duidelijk te maken.

We wandelen langs een leuk bord wat ik van de weg af maar niet goed gefotografeerd krijg. Ik loop brutaal de tuin binnen en vraag aan de bewoners of ik even die plaat mag fotograferen. Maar natuurlijk zeggen zei en vertellen prompt ook het verhaal achter het bord.

De laatste rust en controle is op dezelfde plaats als de eerste rust en controle post. Ook hier word de stempelkaart weer gecontroleerd en bestempeld. Na even het sanitaire bezocht te hebben en wat te drinken te hebben genomen gaan we weer op pad. Nu komt het mooiste gedeelte van de tocht. We wandelen door het Mastbos. Hoewel ik hier nu al vele malen heb gewandeld blijf ik dit toch elke keer een aangenaam gedeelte van de route vinden. Het is eigenlijk zelfs de belangrijkste reden om zo vaak in Breda te gaan wandelen.

Het laatste gedeelte van de tocht gaat weer over iets bekende terrein. We lopen langs de bekenden flatgebouwen die nu eindelijk klaar zijn ( het was wel leuk om het bouwproces in 2 jaar te zien gebeuren) en via dat bekende bruggetje weer terug naar het startgebouw. Hier doen we nog even een afscheid bakkie en weer op naar huis.

Al met al een heerlijk tochtje gewandeld. Zalig weertje en eens lekker bij gekleurd.

Foto’s staan hier

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , ,