Mar. 26.

24 maart 2012 RET tocht in Rotterdam

Een Loopje genomen in: Rotterdam

Het loopje duurde in km: 25

De tijdsduur was: 5.05

De organisatie: RET

De verzorging was: Prima

 

De wandeling die ik voor vandaag heb uitgekozen is die de 25km van de RET. De iets wat ironische uitspraak over de RET wandeling is dat deze wandelingen net zo vast liggen als de tramrails zelf dus besloot ik na 2 jaar terug de 30km en afgelopen jaar de 40km nu maar voor de 25km te gaan.

Om iets voor 9 wil ik bij de kleiweg het RET terrein oprijden. Tot mijn verbazing zegt de verkeersregelaar dat er geen plaats meer is en dat ik in de buurt maar een plekje moet zien te vinden. Ik ken het terrein een beetje en sta dus versteld van de hoeveelheid wandelaars die op de tocht zijn afgekomen. Ik parkeer een paar straten verderop en loop dan maar na het startbureau toe.

Wat blijkt, er staan trams op het rangeerterrein. Vandaar dus de volle parkeerplaatsen en helaas voor de RET niet de grote toestroom wandelaars.

Ik meld mij netjes aan, krijg een route beschrijving en ga op pad. Het starten wil niet echt lukken vandaag, ik loop geen lekker tempo maar ach ik heb de tijd vandaag. Al heel snel zie ik een volop bloeiende forsythia. Hoewel ik het geen mooie plant vind, houd ik toch erg veel van die plant. Het is voor mij echt het teken dat de lente weer is begonnen. Een klein stukje verder zie ik de eerste lammetjes van het jaar, nog zo’n heerlijk lente teken. Het eerste gedeelte gaat  door park Zestienhoven. Hier zijn ze druk bezig met van alles en nog wat. Er word volop gesnoeid, nieuwe paden aangelegd en de nodige nieuwe brugjes. Langs de start/landingsbaan, waar op dat moment net een vliegtuig gaat opstijgen, loop ik rustig verder. Het blijft toch best indrukwekkend als die motoren voluit aangezet worden.

Op 10km zit de eerste rust. Ditmaal niet in het restaurant van station Rodenrijs maar bij een echte wagenrust. Hier ontmoet ik Dirk botu. Hij zelf loopt de 40 maar zijn wandelmaatje,Angelique gaat voor de 25. Ik neem zo ongeveer een kwartier rust. Het was wel niet de planning maar ja het is gezellig en voor je weet is het al weer een stukje later. Ook Marjanneke zie ik hier nog even.

 

Weer verder lopend hoef ik dit keer niet dat hele saaie stuk langs die sportvelden te lopen maar de route die ik loop is er ook 1 van zo weinig mogelijke bochten. Het zal wel aan mij liggen maar ik kom maar niet in een lekker tempo en ook de omgeving vind ik niet inspirerend. Het parkje dat alleen op de 25km route zit maakt echter weer een hoop goed. Er staan zelfs gewoon hekken en nu eens een keer niet van die vreselijke wildroosters.

 

De volgende rust zit op ongeveer 19km en bijna als ik daar ben word ik ingehaald door Angelique. Ze vraagt of ze met mij verder mee mag lopen en uiteraard vind ik dat goed. Bij het café aangekomen herinner ik mij dat daar verleden jaar volop nog gerookt werd en daar het prachtig weer is en even verderop bankjes staan stel ik voor om daar even rust te nemen.

We eten en drinken wat en gaan weer verder. Angelique loopt eigenlijk net iets sneller als ik en ik pas me aan haar tempo aan. Dit bevalt mij uitstekend, ik kom nu eindelijk in een lekker loop tempo. We lopen via een woonwijk naar het mooiste gedeelte van de tocht, het Prinsemolenpad. Deze loopt langs de Bergscheplas en ja je ziet al volop watersporters bezig. Mijn neef woont aan de overkant en ik bel hem even of het goed is dat ik zo even een bakkie kom doen. Nog even de Kleiweg, wat is dat toch een verrekt lange straat, en ik wandel weer het RET terrein op.

 

Conclusie van deze dag, de tocht zelf vind ik wat saai worden, de route’s liggen niet zo vast als de tramrails maar ze hebben wel een net zo’n hekel aan bochten, de laatste 5 km lekker gelopen, prachtig lente weer gehad en het nabieren bij mij neef was ook zeer gezellig.

De foto’s staan hier

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , ,