Jul. 16.

18-06-2016 KM Rilland

Een Loopje genomen in: Rilland

Het loopje duurde in km: 80

De tijd was: 16:30

De organiserende instantie: Stichting Scheldetochten Rilland

Totaal aantal km: 5588

De verzorging was: Uitstekend, kon niet beter

Al dat hardlopen is best leuk, maar de Nijmeegse 4 daagse komt er ook aan en ik wil toch nog wat wandelmeters in mijn benen hebben. Er is op deze zaterdag best wel wat te kiezen, en uiteindelijk valt na wat onderzoek de keuze op de Kennedymars (KM) in Rilland. Dit is een kleinschalige ( ongeveer 20 personen) KM die ook nog eens overdag is. Starten om 05:00 en tot 23:30 mag men binnen komen.

 Het is dan ook wel vroeg opstaan. Om ongeveer 04:30 arriveer ik bij het startbureau. Gezellig, ik zie Anita en Frans de Roo en ook Sandra en Bertus zijn er. Doordat er zo weinig deelnemers zijn, ken ik nu wel procentueel veel wandelaars. Zeker als we Renee Wakkee nog zien is het best een leuk percentage. Om stipt 5 uur mogen we weg. We krijgen geen routebeschrijving mee, er is uiteraard  wel gepijld. De eerste 500 meter loop ik nog met Anita en Frans, dan worden we bijgehaald door Sandra en Bertus en zonder dat ik het merk laat ik Anita en Frans achter en loop ik met Sandra en Bertus mee.

We hebben het tempo er lekker in, een goede 6km per uur. We babbelen gezellig over de Australische Centurion die ze behaald hebben. Ik blijf het nog steeds een megaprestatie van hun vinden. Ook mijn idee om volgend jaar voor CC te gaan word uitgebreid besproken.  De tip voor nu is niet te vaak te pieken, loop meestal gewoon een goede 6 en blijf bij Boetje en Frank trainen aan mijn techniek.

Voor we het weten hebben we de eerste lus van 30 km erop zitten en zijn we weer terug op het startbureau. Hier leer ik de verzorging al goed te waarderen, we krijgen een saucijzenbroodje. Lekker hoor. We gaan verder voor de ronde van 50 km. Jammer genoeg begint het hier nu echt even  flink te regenen, de noodponcho gaat aan en met de blik op oneindig en het verstand op nul lopen we verder. Gelukkig is de bui na een 3 kwartier weer over. De rest van de dag hebben we af en toe een 5 minuten buitje, waarbij het aantrekken van de poncho dan langer duurt dan de bui. We maken dan ook een soort schuin treintje naast Bertus die uiteraard wel zijn paraplu bij zich heeft.  Gelukkig is de kleding die we aan hebben ook van dat spul dat snel weer droog is.

We lopen verder, de route vind ik niet inspirerend, wel een mooi parcours om snelheid te maken en op wat kleine puntjes na ook rolstoelvriendelijk. Ook ben ik blij dat Sandra en Bertus hier eerder hebben gelopen, ze weten het parcours en ja, dat betekend dat ik zelfs niet op pijlen hoeft te letten.

De rusten zijn prima verdeeld en de verzorging bij de kleinere rusten is prima, maar die bij de grote rusten is zelfs overdadig te noemen. Soep, broodjes frikadel, kroket, drinken, zelfs cola enzovoorts en dat alles bij de prijs inbegrepen. Nee, ik heb zeker geen honger geleden tijdens deze KM. Ook merkte ik dat ik dit keer eigenlijk geen moeite had met eten. Wie weet komt dat ook door het feit dat dit een dag KM is. 1 Van de leuke aspecten aan deze KM vond ik ook dat ze je op de rust al snel herkennen. Na zo 16,5 uur zijn we uiteindelijk weer terug bij het startbureau, waar ik met Sandra en Bertus nog even wat te drinken neem alvorens ik weer naar huis toe rijd. 
Het was een leuke KM, de ervaringen en de babbels van Sandra en Bertus maakte dat de kilometers vlot onder ons doorgingen. Over de verzorging niets dan lof, vriendelijke mensen en ja zoals ik al schreef, wat je allemaal kreeg onderweg, top. Ook het lopen van een KM overdag is mij prima bevallen, het is zeker niet de laatste keer dat ik hier aan de start verschijnt. 

rilland

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , , ,