Mar. 04.

4 maart 2012 Winterserie Rotterdam

Een Loopje genomen in: Rotterdam

Het loopje duurde in km: 15

De tijd was: 2.25

De organisatie: RWV

De verzorging was: Uitstekend

Vandaag de laatste tocht  in de winterserie van RWV. Deze tochten beginnen niet al te vroeg, er word tegelijkertijd ook een snelwandelwedstrijd georganiseerd en de maximale afstand die gelopen kan worden is 15km.

Het is wat mistig op de weg, maar goed te rijden en om even half 10 meld ik mij in het startbureau waar Ineke, Sabine, Silvia en man Marco al aanwezig zijn. Na mij te hebben aangemeld en ook nog even Danyell, Suze en Ardie te hebben begroet gaan we na de groepsfoto van vandaag om ongeveer 09.55 op weg.

We lopen richting de Kralingseplas en het lopen gaat vandaag gelijk lekker. Zelden ben ik zo makkelijk gestart. We houden een rustig tempo van net iets boven de 5 aan en dat blijkt ook voor Sabine een lekker tempo te zijn.

Het is weer ouderwets gezellig onder elkaar. Een babbeltje en praatje zus en zo en ach eigenlijk merk je amper dat de kilometers onder je voeten door geleiden. Na een kilometertje of 5 voegt ook Ardie zich bij ons groepje en gaat het tempo toch iets omhoog.

Op zo 7 km is de splitsing met de 10km maar Sabine zegt dat ze zo lekker loopt en als wij in dit tempo willen blijven lopen ze ons niet zal verlaten maar bij ons blijft. Geen probleem, we hebben geen haast en het is wel zo gezellig zo.

We wandelen verder en Ardie en ik zijn nu al druk in gesprek over de Kennedymars over de afsluitdijk die pas  in september gewandeld gaat worden. Ik heb namelijk gisteren een vouwwagen gekocht en beloofd dat ze met mij mee mag rijden dus alle ins en outs  moeten uiteraard nu al besproken worden. Ook lopen we langs een nieuwbouw huis wat wel heel apart is maar wat we toch ondanks een stuk rietendak erg lelijk vinden.

De rust zit op ongeveer 10km maar na overleg blijkt niemand behoefte daar aan te hebben. We lopen rustig verder en zijn zo onderhand Silvia en Marco kwijt geraakt. Die hebben de bekende kuierlatten weer eens onder gebonden en gaan er dus ook weer samen vandoor. Tja, jong geluk heeft soms ook gewoon even tijd met z’n tweeën nodig ;-).

We komen langs een of ander object, wat in een watertje ligt en wat project laagste punt van Nederland word genoemd. Er ontstaat een kleine discussie of dit ook echt het laagste punt van Nederland is en wat blijkt volgens Wikipedia dat het vroeger wel zo was maar dat nu het laagste punt in Nieuwerkerk aan den IJssel ligt. Ardie leert vandaag ook weer wat nieuws, het brugmomentje. Haast onoverkomelijk als je met ons wandelt en ach het is niet haar hobby maar ze gaat sportief met ons voor het brugmomentje op de foto.

We lopen weer verder langs de kralingseplas, dat is zomers toch echt een mooi stukje groen, maar ook nu zie je velen mensen van het park genieten, en zijn om kwart voor 1 weer terug bij het startbureau.

We drinken nog even wat en Koert komt heel trots zijn wedstrijduitslag laten zien. Ik begrijp later pas dat hij de derde prijs overall gewonnen heeft wat uiteraard een knappe prestatie is. Koert bij deze nogmaals gefeliciteerd.

Al met al geen bijzonder tocht maar wel erg lekker gelopen, puik gezelschap en de organisatie was uitstekend.

Voor de geïnteresseerde http://nl.wikipedia.org/wiki/Laagste_punt_van_Nederland

De foto’s staan hier

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , ,