Feb. 25.

25 feb 2012 Winterserietocht Dordrecht

Een Loopje genomen in: Dordrecht

Het loopje duurde in km: 15

De tijd was : 2,45

De organisatie is : St. Wandelsport Dordrecht e.o.

De verzorging was : Prima

Het is weer eens werkweekend voor mij en dat houd in dat er maar een klein tochtje gelopen kan worden. Dit keer is de keuze erg gemakkelijk, er is een tocht in Dordrecht en ja ook nog de afstand die ik wilde.

Met de fiets naar de Gravensingel gereden, geen parkeer problemen dus voor mij, kom ik om 09.00 aan bij het starbureau. Na mij te hebben ingeschreven ga ik op weg voor 15km door Dordrecht. Ik bedenk mij dat ik hier 2 jaar terug samen met mijn pa onze eerste 25km heb gelopen en verleden jaar met Essie en Voy in de gietregen de 35 liepen

Het starten gaat zwaar deze ochtend, kuitspieren protesteren, knieën die niet willen buigen, me rug die maar iets ingezakt is, nee ik kom niet snel lekker op gang.

Langs het zwembad, door de wijk dubbeldam heen, loop ik via de schenkeldijk, de wijk sterrenburg in. Hier doe ik een stap terug in mijn verleden. Het is al weer wat jaartjes terug maar ik heb bij elkaar zo’n 3 jaar lang in deze wijk als hovenier gewerkt. Gebeurtenissen komen naar boven zoals 400 meter haag knippen langs de Grafelijkheidsweg, en bij dat adresje kregen tosti’s van die mevrouw en o ja in de knotwilgen met een kettingzaag (ik heb er nog steeds een fobie voor) en langs het oostkillpark waar ik met mijn maatje Jorn ons eindproject heb uitgevoerd. Leuke tijd gehad.

De eerste rust is op 5 km maar die sla ik over. Ik ben net over mijn startproblemen heen en het lopen gaat nu wat lekkerder. Ik wandel verder maar ben vandaag niet in een praatjes stemming. Al snel heb ik mijn mp3 opgezet en wandel verder de Dordtse Biesbosch in. In tegen stelling tot de Brabantse Biesbosch bestaat die van Dordrecht vooral uit weilanden. Dit geeft een heerlijk weids uitzicht maar wat minder natuurgroen.

Al een tijdje twijfel ik of ik wel op de juiste route loop. Ik had volgens de beschrijving een pad naar rechts moeten krijgen maar daar stond geen pijl. Er staan ook geen afstanden op de route beschrijving en ja bij twijfel heb ik dan altijd maar zoiets van rechtdoor gaan. Bij de volgende splitsing aangekomen word ik aangeroepen door iemand van de organisatie. Ik had blijkbaar tocht wel naar rechtsaf gemoeten maar de pijl was weggehaald. Ik word vriendelijk weer op de juiste route gewezen en ach ik heb een paar honderd meter afgesneden.

De volgende rust is op 11km bij de Viersprong. Daar ik nu wel lekker loop sla ik ook deze rust over. Het stuk wat nu komt is 3km lang recht door. Verkeerd lopen is niet mogelijk maar een inspirerend gedeelte is het ook niet. Het geeft wel de mogelijkheid om de gedachten eens te laten gaan (6 manieren om iemand te vermoorden zonder daar voor op te hoeven draaien enzo ) en ook de hoeveelheid frisse lucht doen me goed. Aan het eind nog even een stukje Zeedijk en dan via Dubbeldam weer terug naar het startbureau.

Al met al geen onaardige tocht gelopen. Wel mijn wandelmaatje gemist en zelfs voor een rasechte Dordtenaar als ik kan er nog wel eens een stukje Dordrecht zijn waar ik nog niet eerder had gelopen.

 

Ik heb maar een paar foto’s gemaakt, en je vindt ze hier

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: ,  • en, heb je 6 manieren gevonden? Belangrijker nog, wilje ze met me delen?
    Ik heb er wel een kandidaat voor!

    groetjes

  • Zoooo jammer dat ik er niet bij kon zijn! Maar door je verslag te lezen toch een stukje mee beleefd! Ik geloof dat deze tocht ook niet echt “my cup of tea” was! Maar met een gezellig wandelmaatje wel te overzien….volgende keer maar weer?