Jan. 26.

4 Januarie 2015 : Winterserie RWV

Een Loopje genomen in: Rotterdam

Het loopje duurde in km: 15

De verzorging was: RWV

Totaal aantal km: 4809

Dankzij allerhande bijzaken als hardlopen, snelwandelen en werk is het al even geleden dat er eens een tochtje gewandeld is. Op 4 januari is er dit jaar de 4de tocht van de winterserie van de RWV en de eerste die ik dit seizoen meewandel.
Het is kwart voor 9 als ik samen met Sabine de kantine binnenloop. Het is al vroeg druk deze morgen, voor vele is het de eerste keer na oud en nieuw dat men elkaar ziet. De Rijnmondclan is ook aanwezig, vandaag bestaande uit: Opa Paul, Silvia, Sabine, Ineke, Marco, Geert en ondergetekende, dit keer aangevuld met Berend en Rob.

20150104_095937000_iOS
Gijs houd al redelijk vroeg zijn praatje, het is zo druk dat hij de wandelaars maar alvast op pad stuurt. Wij vertrekken achter de massa, dit loopt dan wel zo rustig.
Als we net een klein stukje hebben gewandeld komen we Ardie tegen, zij is klaar met het pijlen van de route. We maken nu gelijk een groepsfoto. Als we verder lopen gaan we even van het voetpad af, het is daar nogal druk en we pakken het fietspad. Dit blijkt niet de beste keus, het pad is af en toe spekglad en ik ben blij dat ik de stoel van Sabine heb om me vast te houden.
De route van vandaag is de zo genoemde McDonald’s route, een beetje heuvelig, dat wel, maar op zich goed te doen. Via het Kralingse Bos komen we bij de Ringvaartweg. Hier zien we de sporen van de dijkdoorbraak van 2 dagen terug. Een behoorlijk hoeveelheid modder is er achter gebleven op het gras. We zijn blij dat we er nu lopen en niet 2 dagen terug.showDSCN3001
We lopen verder en Sabine leest weer eens verder in ons boek. Meneer en mevrouw Griezel kunnen ook Geert en Berend zeker bekoren. Als we bij de Mac zijn nemen we een sanitaire stop. Silvia is zo lief om alvast voor me in de rij te gaan staan voor een colaatje, en dat is maar goed ook. Het beleid van binnen 2 minuten de volgende klant helpen is deze morgen helaas niet op het mededelingenbord gezet. Rob en Ineke zijn als vast doorgelopen als wij dan ook verder gaan. Er wordt heel wat afgeklept en voor we er erg in hebben zijn we al weer bij het Kralingse Bos aangekomen.

showDSCN3017

We passen de route een heel klein beetje aan, het is met de stoel niet te doen om door het kletsnatte gras te rijden. Het laatste gedeelte gaat over het snelwandelparcours. De deelnemers aan de snelwandelwedstrijd zijn echter allemaal al weg, ze hadden zo’n haast deze morgen, dat er maar liefst 5 persoonlijke records werden verbeterd. Om net iets voor kwart voor 1 zijn we weer terug in de kantine waar we nog een gezellig nazit hebben.

De foto’s zijn geleend van Danyell en Ineke

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,