Apr. 03.

2 april 2011: De 8ste 65km van Cuijk (NB)

 

Een Loopje genomen in: Cuick

Het loopje duurde in km: 65

De tijd was : 12.10

De verzorging was: DEW Uitstekend

De dag begint iets wat overdreven vroeg, 02.15 en om 03.00 zit ik in de auto om naar cuick te rijden.
Het eerste obstakel begint dan al direct want ik mag de N3 niet oprijden dus dan maar over de moerdijkbrug en via de A58 naar cuick. Bij Nijmegen in de buurt is ook de weg opgebroken maar dankzij of ondanks Tomtom ben ik om 4.45 bij het startbureau.

Het is niet al te druk en om 4.55 mogen we beginnen.
Iedereen gaat er fanatiek vandoor. Het tempo word door velen er al gelijk goed ingezet en ik loop heel snel al in mijn eentje achteraan. Daar dit een vast patroon voor mij is maak ik me maar niet druk. Het is nog erg donker als we vertrekken dus lamp op gezet en rustig verder gelopen. Helaas vanwege mijn hooikoorts heb ik heel erg last van mijn ogen en zie ik vaak erg wazig op dit moment. Dit bederft zeker in de ochtend mijn plezier wel want hoewel ik een lamp op heb zie ik erg slecht en mis daar door vele dingen. Maar goed niet getreurd het word langzaam steeds meer licht en voor ik het weet loop ik het plaatsje Grave binnen. Het eerste wat ik zie is de begraafplaats wat dan wel weer toepasselijk is.
Langs de kade loop ik en ik zet mijn muziek maar eens op. Op de klanken van Anastasia, Cascada en Within Temptation gaat mijn tempo steeds sneller en voor ik het weet ben ik bij de eerste rust. Hier krijg ik het tweede deel van de routebeschrijving en een appeltje.
Daar het lekker gaat rust ik maar even en ga weer verder. Nog steeds met muziek op de oren loop ik door een prachtig bosachtig gebied. Dit gedeelte is absoluut Voy-onvriendelijk maar ik houd het tempo (mede door de house muziek denk ik) er lekker in. De meters vliegen onder me door en voor ik het in de gaten heb ben ik bij de tweede rust. Hier spreek ik met een paar mensen die afgelopen jaar ook de omloop hebben gelopen.
Ik start al weer snel en loop eventjes verkeerd (een 100 meter dus het viel wel mee) en begin steeds meer mensen in te halen. Op een gegeven moment haal ik 2 heren in en we maken even een praatje. 1 van de heren blijkt uit de omgeving te komen en verteld honderd uit over de omgeving waar we lopen. Het is zo gezellig met ze dat de mp3speler de tas ingaat en ik de rest van het parcours met deze heren gewandeld heb.
De derde rust word bereikt op 35.8 km en na een korte pauze op naar het volgende stuk. We lopen nog steeds boven de 6 km en het gaat zonder problemen. Ook heb ik geen blaren waar ik erg blij om ben. Langs kasteeltjes wandelend en over een riviertje heen leer ik van alles en nog wat over deze omgeving in oorlogstijd. Er zijn vele bunkers gebouwd en van deze zijn er gelukkig nog vele die de tand des tijds hebben overleefd. De heren vertellen mijn over natuurlijke verdedigingslinies en ook een opgebroken spoorlijn die we tegen komen blijkt door de oorlog te komen. Reuze interessant allemaal en voor ik het weet zijn we bij de 4de rust op 45.5 km aangekomen.
Hier houden we iets langer rust en genieten we van een kopje tomatensoep en de lol van de barvrijwilligers. We verlaten Mill en Sint-Hubert en lopen richting Beers. Het tempo gaat iets naar beneden, het frisse is er nu wel van af. Dankzij de kennis van de heren is dit stuk ondanks vrij lange rechte wegen zeker niet saai en al kwebbelend over de plaatsen uit hun jeugd (we lopen zelfs langs hun geboorte huis) word uiteindelijk de laatste rustplaats op 53.8km aangedaan.
Na toch maar even een bakkie gedaan te hebben, gaan we voor het laatste stukje. We lopen door het plaatsje Beers en dat blijkt vroeger een rijke plaats geweest. Dat is nu nog te zien, zeer leuke huisjes daar. Als we net door Beers heen zijn krijg ik even een dipje. Het kost me veel moeite om het tempo bij te benen maar een colatje en een stukje chocola helpen me er door heen en na een kwartiertje voel ik dat het weer beter gaat. We lopen over de kade waar ook de N4D over gaat en mij word verteld over pontons en de drukte die dat allemaal oplevert. Het is nu de straat uitlopen en nog 1 keer naar rechts en daar zie ik het startgebouw weer. Bij binnenkomst staat de klok op 17.10 wat zeker 1.5 to 2 uur vroeger is dan de tijd die ik van te voren gedacht had te lopen.

Deze tocht kan ik zeker bijna iedereen aanraden. Het parcours gaat over prachtige stukken heen, heel veel natuur en langs leuke kasteeltjes en oorlogsmonumenten. De organisatie is uitstekend geregeld, er is zelfs bagage vervoer. Er waren nu 89 deelnemers voor de 65 kilometer en ongeveer het zelfde aantal voor de 42km wat eigenlijk zeer jammer is dat er niet meer mee liepen.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , ,