Jun. 02.

5 mei 2014: Bevrijdingstocht Dordrecht

Een Loopje genomen in: Dordrecht

Het loopje duurde in km: 25

Totaal aantal km: 4219

Dordrecht.ok

Op 5 mei heb je traditioneel de bevrijdingstocht in Dordrecht. Zo ook deze maandag 5 mei en daar ik dit de mooiste tocht vind die er in Dordrecht word gehouden, staat hij op de planning voor vandaag. Ik spreek af om samen met Sabine te gaan lopen en wel voor de 25km. Ik haal Sabine op en als we het parkeerterrein op rijden zien we de familie Riezebos net vertrekken. Nadat wij ons bij het startbureau hebben aangemeld gaan we ook op pad. Het eerste gedeelte gaat door de wijk Stadspolders, en dan via de N3 door een mooi stuk wantijgebied. Even een klein stuk toch wel indrukkwekkend industriegebied door en dan lopen we al langs de golfbaan van Dordrecht. We wandelen verder door een stukje van de woonwijken; de Hoven en Dubbeldam en komen aan bij de eerste rust van vandaag bij de familie Bijl. Hier komen wij ook Bertus tegen. Als we verder gaan lopen, loopt Bertus gezellig een stuk met ons mee. Hij is zelfs zo vriendelijk om even de stoel van Sabine te duwen. Bij de Krispijntunnel nemen we afscheid, hier gaan wij even een alternatieve route, maar al snel zijn we weer op het juiste parcours.

S6300081
We worden nu ingehaald door Gerrit Riezebos en we gaan gedrie├źn verder. Nu komen we door het oude gedeelte van Dordrecht. De draaibrug, de grote kerk, het huis der Onbeschaamde, allemaal prachtige oude gebouwen waar we langslopen. Net voor we op het beroemde 3 rivierenpunt zijn, worden ingehaald door Goos, de zoon van Gerrit. Hier is ook de rust en we genieten met zijn viertjes op het terras van wat te drinken.

terras groothoofd
We gaan verder via de Groothoofdspoort, hier hebben de groten van de geschiedenis ( Napoleon, Willen van Oranje) nog door gelopen en wij mogen er nu ook doorheen. Als we verder lopen komen we zoekende wandelaars tegen. Het blijkt dat veel wandelaars net als wij, op hun geheugen liepen van de vorige tochten, echter de route is dit keer anders. Het duurt even en dan zijn we weer op de goede route. Als we langs de nieuwe brug lopen kan ik het niet nalaten om even over de brug te lopen zodat we een leuke zonnewijzer op de muur aan de andere zijde kunnen zien. We gaan verder en lopen door het prachtige hof heen waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering werd gehouden.
Verder wandelend kan ik het niet laten om wederom een kleine ommetje te maken. Het prachtige Arend Maartenszhof is toch echt te mooi en bijzonder om over te slaan. Langs het Dordrechts Museum met zijn 400 jaar oude plataan in de tuin komen wij via de Steegoversloot in het Merwesteinpark. Dit park word ook wel het hertenpark genoemd daar het enige park in Dordrecht is waar er herten staan.

hertenkamp
Gerrit bied aan om even de stoel van Sabine te duwen. Daar ik nog vrij moe ben, neem ik dit na overleg met Sabine graag aan. Het tempo gaat wel gelijk een eind omhoog. We gaan verder voor de laatste stukje langs villa Augustus en mijn favoriete park, het Wantijpark. Nog een klein stukje en we zijn weer terug bij het startbureau. Net als we binnen zijn komen daar ook Corina en Aletta aan. We nemen met zijn allen nog wat te drinken en bespreken deze aangename wandeling.
Al met al weer een gezellig dag gehad, leuk om eens met Bertus en Gerrit een stukje te wandelen, en het weer werkte perfect mee.

De foto’s zijn deze keer geleend van Gerrit.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , ,