Apr. 28.

21 April 2014: 59e Goudse Paaswandeltocht wsv DES

Een Loopje genomen in: Gouda

Het loopje duurde in km: 27

De organiserende instantie:  DES

De verzorging was: Prima

Totaal aantal km: 4030

In het paasweekend word traditioneel de wandel2 daagse van Gouda gehouden. Dit jaar mag ik echter op zaterdag werken maar op maandag ben ik vrij. Samen met Silvia en Ineke heb ik dan ook afgesproken om hier een 25km te wandelen.
Het is net 09.00 als we bij het startbureau aankomen (we hebben gecarpoold) en na het inschrijven gaan we op stap.

IMG_20140421_093832

Ilonka, Larissa, Ineke,Silvia

We zijn nog maar koud onderweg of we worden door een fietser ingehaald. Het blijkt onze wandelvriendin Ilonka te zijn die dit weekend nog een Kennedymars heeft gelopen. Helaas heeft zij zich daarbij iets geblesseerd en in plaats van wandelen, fietst ze dan maar met ons mee. Hartstikke gezellig zo en we zijn allemaal druk aan de praat. Ilonka heeft zelfs nog een idee voor een hardloopwedstrijd in oktober. Er word dan de halve marathon van Amsterdam gehouden en het is misschien een leuk idee dat ik daar gaat hardlopen en zij zelf gaat snelwandelen.

IMG_20140421_100500
De meters gaan onder onze voeten door en we komen als vanzelf aan bij de brug over de IJssel. Deze staat open en daar gaat geen klein bootje door zeg. We nemen gelijk maar even de gelegenheid te baat om wat foto’s van elkaar te maken. Via een leuk parkje met een prachtige omgevallen boom lopen we verder naar de eerste rust op 8km.

IMG_20140421_102815
De eerste rust is bij een speeltuinvereniging. Hier waren ze verleden jaar nog volop bezig met de riolering en het aanleggen van wegen. Het ziet er nu keurig uit. Hoewel de temperatuur best redelijk is besluiten we niet op het terras te zitten maar binnen.
Na de rust gaan we verder al vlot is er de splitsing met de 40km en hier besluit IIonka afscheid van ons te nemen, zij heeft nog meer te doen deze dag maar wilde toch graag een stukje met ons mee doen. Met zijn drieën lopen we verder, dit is een redelijk open gebied langs een camping. We genieten onderweg van het voorjaarsgroen, sommige bomen staan nog vol in de bloesem en ook het koolzaad groeit prachtig.

IMG_20140421_124846
Al kletsend komen we bij de volgende rust op 12 km. Deze rust is bij een wat luxe cafetaria. We drinken en eten wat, Ineke neemt zelfs een lekker groentesoepje. We gaan weer verder en komen bij het pontje naar Moordrecht. Het leuke van dit pondje is dat hij halverwege de vaart keert. Je mag daardoor, als je met de auto bent, de boot achteruit omhoog verlaten. Na deze minicruise wandelen we verder langs een prachtige Chinese esdoorn. Zo zie je toch maar zelden zeg. Ook zien we leuke watervogels en andere dieren.

IMG_20140421_143357
Deze tocht is goed bedeeld met rusten want na 4 km zijn we al bij de derde rust van vandaag, deze is wederom bij de speeltuin. Vlak bij deze speeltuin zit ook een racebaan voor modelautootjes, jammer genoeg word er vandaag geen race gehouden. Ik vind dat er toch altijd wel leuk uitzien. Al die verbeten gezichten van die overwegend mannen om dat kleine autootje zo snel mogelijk die rondjes te laten maken.IMG_20140421_142327
We gaan weer verder voor de laatste 9 km van deze tocht. We lopen langs het water, langs mooie, maar onbetaalbare huisjes en grappig beelden weer terug naar het startbureau. Na ons te hebben afgemeld, een stempel en we een plaatje voor ons wandelboekje hebben gekregen, stappen we weer in de auto terug naar Krimpen waar ik Silvia thuis afzet. Daarna breng ik Ineke naar de metro Capelsebrug.
Al met al weer een leuke tocht gelopen, Gouda en omgeving zijn heel mooi, Ineke weet nu dat er wel zuinig gewandeld mag worden, maar niet mag worden afgesneden en helemaal tof dat Ilonka op de fiets nog een eind heeft meegereden.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , ,