Apr. 25.

12 april 2014 : Voorjaarstocht Brielle

Een Loopje genomen in: Brielle

Het loopje duurde in km: 40

De organiserende instantie:  WSW De Jonge Tippelaars

De verzorging was: Prima

Totaal aantal km: 4003

Het is 05.45 als de wekker gaat. Over 2 weken is er de Kennedymars van de RWV (R-D-R) en ik wil graag nog een 40km in de benen hebben. Na overleg met Sabine en enkele telefoontjes naar wandelvereniging ‘De Jonge Tippelaars’, blijkt dat we in Brielle een 25km en aansluitend een 15km kunnen wandelen. Met Sabine heb ik afgesproken dat ik haar om 07.15 ophaal en het is net nog geen 08.00 als we het parkeerterrein van de Dukdalf in Brielle oprijden.

showDSCN5437

Paul en Esther (met poedel Demy) zitten al op ons te wachten, zij wandelen de 25km met ons mee. Ook Danyell zien we bij het startbureau en zij maakt nog even een foto van ons. We schrijven ons in voor de gecombineerde 40 en gaan op pad. Zodra we naar buitenstappen is er al verwarring. Op de routebeschrijving staat duidelijk linksaf maar de pijl staat rechtsaf. We houden ons maar aan de bepijling wat achter af de goede keuze was.

Het is lente nu en dat is goed te merken, prachtig bloeiende prunussen en magnolia’s zijn er langs de route te bewonderen. De wegen zijn wel vrij lang rechtdoor maar eigenlijk hebben we daar helemaal geen erg in. Na een uurtje neemt Esther de rolstoel over en kom ik met Paul aan de kwebbel. Ons bevalt dat prima maar Demy, de poedel, is het er niet helemaal mee eens. Ze loopt nu bij mij aan de lijn en dat is niet naar haar zin. Jammer genoeg voor haar heeft zij nu eenmaal geen inspraak.

Op 11 kilometer is de eerste rust op het terras in Paviljoen Meidoorn te Oostvoorne. Hier nemen wij lekker wat te drinken en word er een boterham genuttigd. Net als wij verder gaan komt Danyell bij de rust aan en zij nodigt ons uit om na de tocht bij haar een kopje koffie te komen drinken.

We gaan verder voor het 2de gedeelte. We lopen door het duingebied maar wel op asfaltpaden. Dit is met de rolstoel wel erg prettig hoewel er door de heuveltjes soms best wel een zwaar stukje is.  De omgeving is schitterend en in de verte zien we nog 3 Galloway-runderen lopen. Het is dan ook gelijk duidelijk waar de wildroosters voor waren. Het is lekker warm nu, het zonnetje schijnt volop en er staat een rustig windje. We treffen het echt vandaag met het weer showDSCN5483

We wandelen verder, met in de verte het uitzicht op de industriële havens, en komen bij de tweede rust van vandaag. Deze rust, de Bollaarshoeve, is op 19 km en we gaan lekker op het terras zitten. Ook hier drinken en eten we wat en gaan daarna vrolijk verder voor het laatste stuk van de tocht. Deze loopt nog even door het buitengebied maar al vlot lopen we het stadje Brielle weer in. Leuk langs de havens waar ook een visboer staat. Sabine en ik nemen ons voor om, als we hier later weer langs komen, een bakje kibbeling te nemen. We staan nog even stil voor een brugmomentje en hebben het er net over dat deze tocht echt goed met de rolstoel te doen is als er leuk bruggetje op de route zit. Deze brug heeft een drempel van zo 15 centimeter. We proberen het eerst nog wel even maar het lukt helaas niet om met de stoel op de brug te komen. Gelukkig lukt het Sabine wel om zelf lopend deze hindernis te nemen en zo komen we toch aan de overzijde van het water. Nu nog een klein stukje door de binnenstad van Brielle en we zijn weer bij het startbureau.

Na afscheid van Paul en Esther met Demy te hebben genomen, hebben we even gebruik gemaakt van de sanitaire mogelijkheden voor we weer op pad gaan voor ons rondje van 15km. De route loopt in het begin gelijk aan die van de 25km, wat eigenlijk best wel lekker is. We hoeven niet zo heel goed op te letten en lopen gezellig kletsend weer langs allerlei prachtig bloeiende struiken en bomen. Wel even opletten bij de splitsing met de 25km. Jammer genoeg lopen we niet door de prachtige duinen maar op een wat saaie weg. Deze weg is echter wel heel goed te belopen door ons. Net voor de rust lopen we langs een tuin met een prachtig insectenhotel.

IMG_20140412_145839

De rust is wederom in Bollaarsehoeve, maar we gaan nu binnen zitten. De temperatuur is behoorlijk  gedaald,  de truien zijn ook al weer aangetrokken. Na wat eten en drinken, wil ik nog even het toilet bezoeken. Deze deur zit, hoewel in het zicht, toch redelijk verstopt, leuk gedaan zo.

showDSCN5496

Het is nu nog een lang stuk rechtdoor totdat we weer in Brielle uitkomen. Helaas, helaas heeft de visboer zijn spullen al opgeruimd, dus geen bakje kibbeling voor ons. Dan lopen we maar verder en we volgen de tip van organisatie op om een brug eerder al over te steken. Nu gaat het zonder problemen en na wederom door het centrum te zijn gewandeld komen wij om 16.40 aan bij het startbureau.

We complimenteren de organisatie met het feit dat de tocht uitstekend gepijld was en zoals aangeven ook echt rolstoelvriendelijk was. Ook op mijn vraag of het een probleem zou zijn mochten wij iets te laat binnenkomen werd positief geantwoord. Mocht er iets zijn mochten we ook na sluitingstijd een beroep op ze doen.  De organisatie verdiend hier echt een pluim voor. Nadat we ons hebben afgemeld , de stempelboekjes zijn gestempeld en alle spullen weer in de auto hebben geplaatst, zijn we zoals afgesproken bij Danyell gezellig wat gaan drinken.

Al met al was het weer een topdag vandaag. Het was prima wandelweer, leuke kilometers met Sabine,  Paul, Esther en Demy gewandeld. Heerlijk met Demy geknuffeld. En last but not least: ik ben vermoedelijk de enige wandelaar die na 40km wandelen geen blaren op de voeten heeft maar wel op de handen.

De foto’s heb ik van Danyell geleend, meer foto’s en een verslag van deze tocht kunt hier lezen.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , , , , , , , ,  • Ineke says:
    April 25, 2014 at 20:45 -

    Leest weer lekker weg! Die begintijd, dat is vaker het probleem bij deze tocht, heb ik ook meegemaakt! En de !eidoorn is een leuke rust! Jammer van het visje! Zo te lezen hebben jullie een topdag gehad!