Apr. 08.

29 maart 2014 : Westplastocht Aalsmeer

Een Loopje genomen in: Aalsmeer

Het loopje duurde in km: 25

De organiserende instantie:  A.W.V.

De verzorging was: Voldoende

Totaal aantal km: 3963

Vandaag heb ik met Sabine afgesproken om weer eens een stukje te gaan wandelen. Na hier en daar een telefoontje te hebben gepleegd komen we uit bij Wandelvereniging  AWV in Aalsmeer. De route van de 25km blijkt voor ons niet mogelijk maar we kunnen wel de 15km en daarna de 10km lopen.

Tomtom doet het dit keer prima en om 08.15 sta ik bij Sabine voor de deur. We rijden ook zonder problemen naar Aalsmeer toe en bij het startbureau aangekomen, is er ook nog alle ruimte om te parkeren. Ik meld ons aan en na nog een even bezoek te hebben gebracht aan het plaatselijke sanitair gaan we op weg. De weersverwachting voor vandaag was prima en het is nu al lekker warm.

Hoewel er achteraf prima gepijld is, is de manier van pijlen voor ons even wennen. Ze pijlen hier precies op de hoek waar wij gewend zijn dat er iets voor de hoek gepijld is. Na een paar minuten hebben we dit door. Het eerste gedeelte gaat  over het fietspad op een dijk, maar al snel blijkt dat we een smal paadje dwars over de dijk heen moeten. Dit is niet het gemakkelijkste stukje maar door de rolstoel er achteruit overheen te trekken lukt het uiteindelijk wel. Sabine vind een redelijk eng stuk.

IMG_20140329_094904

Even later komen we iemand tegen die met de letters KNRM op zijn shirt gedrukt loopt. We vragen waar dit voor staat en deze meneer blijkt voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij te lopen. We lopen verder langs een mooi water waar we een paar scholekster en wat andere vogels zien die eigenlijk niet echt in onze omgeving voor komen. Het is hier best een mooie omgeving, maar al snel verlaten we het water weer en wandelen we door de stad zelf heen.

IMG_20140329_095126

Aan de zijkant van de weg is een beeldenmakerij waar zelfs moai (paasbeelden) te zien zijn. We komen langs verschillende winkelcentra en als we de Action zien besluiten we om daar even naar binnen te gaan. Ik was vergeten om waterflesjes mee te nemen en Sabine wil er even wat schoonmaakdoekjes halen. Zo gezegd en zo gedaan. De rusten zijn meer als in Nijmegen, niet echt aangeven en we besluiten dan bij een bankje midden in een winkelstraat maar even een break te houden.

De route is tot nu goed te doen; behalve dat stukje over de dijk zijn er eigenlijk geen noemenswaardige problemen voor ons totdat we bij een apart trapje komen. Aan de ene zijde zijn er 2 treden van vrij normale afstand en hoogte. Aan de andere zijde gaat de trap met 7 zeer smalle en steile treden naar beneden. Tja, dit is niet echt wat hoort in een rolstoel vriendelijke route. Goed, het duurt even wat langer maar uiteindelijk komen we toch ook over de trap heen.

We wandelen lekker verder, hebben het nodige commentaar op de nieuwbouwhuizen die er staan en gaan zo beetje van winkelcentrum naar winkelcentrum. Gelukkig voor mij komen we zelfs nog even langs een apotheek waar ik wat oogdruppels kan halen i.v.m. mijn hooikoorts.

Als we verder gaan zien we een visboer staan en nemen ons voor bij de volgende doorkomst een bakje kibbeling te nemen. Bij deze viswagen begint wel een zwaar stuk van de route, hoewel het niet echt onverhard is, is het een onaangenaam stukje om te lopen c.q. te duwen en we zijn blij als we dit er weer op hebben zitten. Nog een paar 100 meter en we zijn weer terug bij het startbureau. We nemen wat te drinken en komen hier Rob nog tegen, hij heeft hier de 25km gelopen. Van de organisatie krijgen we nog een alternatieve route om straks het gedeelte na de visboer een stuk gemakkelijker te lopen.

IMG_20140329_130456

Nadat we hebben gegeten, gedronken en er een groepsfoto van Sabine, Rob en mij is gemaakt gaan we op voor de volgende 10 km. De route is nu wel bekend en eigenlijk loopt dat best wel lekker. Het stukje dwars over de dijk zit er wederom weer in maar we weten nu hoe we deze het makkelijkst kunnen nemen. We lopen weer langs het water met een prachtige watertoren en ook zien we de Paaseiland beelden weer. De schooleksters zitten nog op hun plek en hé, er zijn nu ook kleine gansjes bij. Leuk hoor. Omdat we nu de 10km lopen, komen we niet nog een keer langs de Action maar de apotheek ligt wel weer op onze route. Het is heerlijk weer en omdat we zoveel bij te kleppen hebben vliegen de meters onder ons door. Voor we het weten zijn we bij de visboer alwaar we een bakje Kibbeling nemen. Als we die opeten wordt het gezegde weer helemaal waarheid, nergens heb je zulke lekkere kibbeling als bij de visboer. Daar kan geen supermarkt tegen op. Dankzij de alternatieve route is het nu nog maar een klein gemakkelijk stukje terug naar het startbureau. We hebben er wel iets langer over gedaan dan we meestal doen, maar normaal gesproken doen we geen boodschappen tijdens het wandelen.

Nadat we ons afgemeld hebben, stappen we in de auto en gaan richting Loosdrecht naar Gerrit toe. Tomtom geeft wel een heel alternatieve route op, waardoor we echter ook nog de eerste lammetjes van dit jaar zien. Bij Gerrit aangekomen volgt er een hartelijk weerzien en ontmoeten wij ook mevrouw en dochter Gerrit. We praten gezellig bij en ook word ik nog even onderhanden genomen door hem. Voor we vertrekken kijken we ook nog even hoe we de rolstoel het beste kunnen afstellen. Het is half 9 als ik Sabine thuis afzet en hoewel het een lange dag is geweest is het wel een topdag geweest.

IMG_20140329_104947_2

Al met al hebben we heerlijk weer, veel gelachen en gekletst, gewinkeld, vogels gekeken, brugmomentje en een vriendelijk weerzien met een goede vriend gehad.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , , ,  • Leuk verslag! En volkomen waarheidsgetrouw ;)
    Liefs Sabine

  • Ineke says:
    April 8, 2014 at 21:37 -

    Leuk verslag en wat ben je toch weer een toppertje dat je dit doet voor Sabine! Maar hoe ben je dan over het trappertje gekomen?? En kibbeling eten….mmmm dat doe je echt alleen bij een visboer! Lekker hoor! Fijn dat jullie het zo naar je zin gehad hebben!