Apr. 05.

8 maart 2014: Winterseriewandeltocht Breda

Een Loopje genomen in: Breda

Het loopje duurde in km: 40

De tijdsduur was:7.50

De organiserende instantie: WIEGO

De verzorging was: prima

Totaal aantal km: 3938

Voor deze zaterdag heb ik de eerste 40km tocht van dit jaar gepland.  De keuze is gevallen op de vierde winterserietocht van WIEGO in Breda. De start is vanaf 09.00 wat ik voor een 40km tocht wel wat laat vind maar het startbureau sluit pas om 18.00 dus dat moet goed te doen zijn. Waar ik echter geen rekening mee heb gehouden is dat ik vanwege wegwerkzaamheden in de file kom te staan op de A16. Het is dan ook ongeveer een halfuurtje later als ik mij aanmeld.

Ik ben nog maar even onderweg of daar mogen we het bos al in. Als ik het bos uitkom spreken 2 mensen mij aan, zij zijn verkeerd gelopen en mogen een stukje opnieuw doen. De route loopt nog even langs 2 bekende flatgebouwen en jawel we gaan weer verder het bos in.

IMG_0783

Hier loop ik nu zo in gedachten dat ik zelf verkeerd loop. Gelukkig bemerk ik het al snel, een meneer, die net zijn hond daar uitlaat, vertelt hoe ik het beste terug kan lopen en ik ben al snel weer op de goede route.

Het volgende punt waar we langslopen is de weg naar Rijsbergen, een bekend stukje, bij vele tochten word je langs deze kerk geleid. Dit keer mogen we net voor het viaduct naar links waar de route mij leidt langs mooie huisjes waar in de tuinen de lente al vaak goed te zien is.

De 2 mensen, Gert en Wilma die vanochtend al verkeerd liepen, haal ik net voor de rust in. Dit is een wagenrust op 11km maar helaas geen dixie. Er is gratis koffie of thee maar jammer genoeg geen andere dranken of etenswaren.

Ik vertrek tegelijkertijd met Gert en Wilma die de rest van de dag mijn wandelmaatjes zullen zijn. Niet dat ik het nou erg vind om alleen te lopen maar drie zien meer dan 1 en het is een parcours waar je echt goed de routebeschrijving moet lezen en de pijlen moet zien.

IMG_0802

We gaan al snel weer het bos in, af en toe een goed modderpaadje trotserend en dan weer een stukje weiland met wel heel veel veeroosters. De route is zeker mooi te noemen hoewel we toch vaak het gevoel hebben dat we verkeerd lopen. De herhalingspijltje waren niet echt ruim opgehangen.

IMG_0792

De tweede rust is een caférust waar we vriendelijk worden bediend, het toilet even bezoeken en een boterhammetje mogen nuttigen. Gelukkig voor mij houden Gert en Wilma ook niet van lang rusten dus na een goede 20 minuten gaan weer op pad.

Het is eventjes verhard, maar dan mogen we al weer door het bos lopen. Fantastisch parcours zo, alleen, tja, ook hier is het goed opletten op de bepijling.  Dit bos is voornamelijk een loofbomenbos, en hoewel de lente lekker vroeg is dit jaar zit er nog weinig blad aan de bomen. Het is dus ook vrij licht in het bos waardoor de onderbeplanting opeens veel beter te zien is.

IMG_0791

De meters gaan lekker snel onder de voeten door en voor dat ik weet zijn we bij de rust op 28km. Ook dit is een wagenrust en hier is alleen bouillon te krijgen. Gelukkig is er wel een kraan, waar ik mijn flesjes water even bijvul. We gaan weer verder. Lopen langs wat landerijen en nog een stukje bos als we na 3 km alweer een kleine wagenrust hebben. Op deze rust kan je op vertoon van een consumptiebon een appel krijgen. Hier nemen we verder geen rust meer en lopen met de appel in de hand verder. Het is nog 9km tot aan de finish en ook deze kilometers gaan voornamelijk door het bos. Het is 17.20 als we weer terug zijn en ik mijn wandelmaatjes van vandaag bedank. Zonder hen zou ik veel vaker verkeerd gelopen zijn.

Al met al een prachtig parcours en heerlijk weer gehad. De bepijling is wel uniek voor WIEGO waar ik het nummer van de bordjes zeer fijn vind, alleen de plaatsen waar de pijlers bordjes ophangen mag nog wel wat aandacht en de keuze bij een wagenrust zou best iets uitgebreider  kunnen zijn.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , ,  • Ineke says:
    April 8, 2014 at 21:42 -

    Leuk, daar wil ik ook nog eens een keertje wandelen. Jammer van de rusten met weinig keuze…..toch een gemiste kans!