Feb. 28.

De grienden

Een Loopje genomen in: De grienden

Het loopje duurde in km: 23.5

De tijdsduur was: 4.45 uur

Het is dinsdag 25 februari en de weerberichten zijn helemaal niet slecht voor vandaag. Met Esther heb ik dan ook afgesproken om vandaag een tochtje te gaan lopen. Het lastige is dat er op deze dinsdag geen georganiseerde tochten zijn. We googlen ons suf voor een GPS-tochtje van ongeveer 25km in de omgeving Rotterdam/ Breda maar we vinden niet echt iets naar onze zin. Uiteindelijk opper ik dan om eens op de site van Danyell te kijken of daar nog iets staat. En ja wel hoor , de herfsttocht in Rotterdam-Zuid lijkt ons best een aardige optie.  Het kost nog wat moeite om de tocht vanuit google-earth op mijn gps-garmin te krijgen, maar ook dat lukt.

We spreken om 10.00 af bij de kantine van Korfbal vereniging de Sperwers. Als we hier zijn blijkt echter dat het betaald parkeren is en als we even rekenen komt dat op ruim 10 euro. Dit vinden we niet meer leuk en we besluiten om dan maar bij de grienden te gaan starten. Zogezegd, maar het duurt wel even voor het gedaan is. Eerst een adres zien te vinden, wat nog eens zo gemakkelijk is, en vervolgens stuurt Tom Tom ons over fietspaden heen. Uiteindelijk rijden we de parkeerplaats van hockeyclub Tempo’34 op en bedenken we dat dit ook een heel goed startpunt is.

We zitten volgens de gps een klein stukje van de route vandaan en met zijn drieën (de hond van Esther is ook mee) gaan we dan eindelijk aan de wandel. Het eerste stukje is toch nog redelijk bekend terrein, hier heb ik al eens vaker gelopen en Esther heeft in deze buurt gewoond. Al snel blijkt echter dat het volgen van de gps niet ons sterkste punt is. Hoe weet je nu wat voor en achter is, waar dient dat vlaggetje ook al weer voor en hé de route staat in stipjes en niet in een lijn. We lopen helemaal verkeerd en gaan dan maar een eigen route lopen. Nee hè, gaat het nu nog regenen ook? Dat was niet opgegeven zeg. Vanaf 18:00 pas en het is net 11:00 uur. Gelukkig valt het mee, het is een klein buitje.

Na een gedeelte industrieterrein en een dijk lopen we de Carnisse Grienden in, slaan dan eens een keertje linksaf en dan weer eens rechtsaf, gewoon wat ons wel een leuk paadje lijkt. We zien wel waar we uitkomen en verrek, hoe doen we het, we zijn weer terug bij de ingang. Een nieuwe poging gewaagd en jawel het lukt ons nu wel om aan de andere kant uit te komen. Het is wel weer prachtig in de grienden, we genieten met volle teugen en met de modder valt het nog best mee.

IMG_0768IMG_0765

Na even een kleine rustpauze lopen we verder naar de Rhoonse Grienden al waar we het zelfde systeem hanteren. We slaan een paadje in en zien wel waar we uitkomen. Het is prachtig hier; voor ons echt een nieuw gebied. Mijn gevoel van richting is helemaal van slag (geolexie), maar die van Esther zorgt dat we uiteindelijk bij de golfbaan uitkomen. We lopen er langs en zien nog een golfballetje in het water verdwijnen, tot grote teleurstelling van de golfer uiteraard en wandelen verder.

We lopen nu op min of meer bekend terrein. We weten niet precies waar we zijn maar hebben hier ooit al eens eerder gelopen. We steken een dijk over en zien in de verte de Erasmusbrug en de Euromast. Wat een open stuk polder hier, zeg. Halverwege het pad zien we een elektriciteitshuisje staan en besluiten aan de achterzijde van het huisje weer even een kleine rust in te lassen. We staan zo toch een beetje uit de wind. Tot onze verbazing staat daar ook een meneer met een scooter even te rusten.

IMG_0764

Nadat het nodige genuttigd is, gaan we weer verder. Wel even over eigen terrein maar anders was het zeker 750 meter terug lopen en heel gek, daar hadden we nou net geen zin in. Langzaam lopen we richting onze auto’s maar we kiezen nog niet voor de snelste route. We zien een leuk parkje, waar ze een fantastische kinderspeeltuin hebben. En ja, dan komt het kind in ons al snel naar boven. Bruggetjes zijn niet echt mijn hobby, maar als ze zo gemaakt worden….

IMG-20140227-WA0002

We wandelen weer verder en zijn al vlug weer terug bij onze auto’s. We kijken eens op runkeeper en blijken toch 23,5 km in 4,45uur gelopen te hebben. Gezien het parcours zeker geen slechte tijd en ach, daar ging het totaal niet over vandaag.

Al met al, na een wat moeilijk start toch een heerlijke wandeldag gehad. Was leuk om weer eens met Esther bij te beppen en met Demy te knuffelen. Het overzetten van de route en het leren lezen van de GPS vraagt nog wel training.

Overige foto’s kunt u hier vinden

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , ,