Dec. 02.

1 december RWVWinterserie 2013/2014

Een Loopje genomen in: Rotterdam

Het loopje duurde in km: 15

De tijdsduur was: 3 uur

De organiserende instantie: RWV

De verzorging was: Prima

Vandaag is de derde dag van de RWV winterserie. Hoewel deze tochtjes niet al te vroeg beginnen ben ik toch vroeg op. Eerst haal ik Sabine op, zij woont hartje Rotterdam en ik ben blij dat het zondagmorgen vroeg is. Daar ik niet precies weet waar ik moet zijn, is het wel erg prettig dat er niemand achter mij rijd. Eenmaal Sabine opgepikt en alle spullen in de auto gezet gaan we naar het starbureau. Nu zijn we allebei blij dat het zondagmorgen vrij vroeg is, Sabine heeft de fiets- en scootroute in haar hoofd en ja daar mag ik met de auto weer niet rijden. Na het nodige gedraai en zelfs 1 keer zowat spook te hebben gereden, komen we dan toch veilig aan bij het startbureau.

Hier zien wij de nieuwe Opa en Oma en vele andere bekenden. Hoewel het eerst de bedoeling was dat ik nog even mee zou helpen met het startbureau blijkt dat niet nodig en wachten we gezellig op onze wandelmaatjes. Van Ardie, die jarig is geweest, krijgen we als traktatie een lekker mandarijntje. Even later komt ook Ineke binnen lopen en om 09.45 zien we Geert ook.

We vertrekken iets achter de grote meute. De weergoden zijn ons goed gezind, een aangenaam zonnetje en haast geen wind. Het eerste stuk gaat door het Kralingsebos met een leuk vlonderpaadje door het water. Bij de molen houden we even een kleine wc rust. We gaan vrij snel al het park uit en komen dus ook niet bij de beruchte boom van 2 weken terug. We wandelen gezellig met zijn 4tjes verder langs onder andere de Erasmus-universiteit. Een stukje verder komen wij een hele lange trap tegen. Sabine zegt dat als wij veel geduld hebben ze die trap wel oploopt maar als ik eens verder kijk zie ik dat we ook een klein stukje kunnen omlopen. Zo gezegd en zo gedaan en deze eerste hindernis is gelukt. Ineke en geert zijn al vooruitgelopen maar staan al snel weer ons op te wachten. We gaan weer verder waar we met grote hilariteit de joggers van vandaag bekijken. We zijn nu bijna bij de rust. Deze rust is in de kantine van hockeyvereniging Leonidas. Meestal slaan we de rust over maar vandaag nemen we wel de rust. Ik heb al 2 dagen keelpijn, en ben snotverkouden en grieperig geweest en heb gewoon erg veel vocht nodig. Het is even zoeken naar een ingang waardoor wij naar binnen kunnen, maar gelukkig is iemand zo lief ons deze even aan te wijzen. Na wat te hebben gedronken wil ik al weer verder maar nu blijk ik toch even iets te enthousiast. De cola is zo naar binnen te werken maar de koffie en thee blijken gloeiend heet te zijn.

Als we verder gaan bespreek ik met Sabine wat we gaan doen. We hadden de 10km in ons hoofd, maar het gaat zo gemakkelijk dat ik voorstel om toch maar de 15 te lopen. Sabine ziet dit gelukkig ook zitten en na nog even een klein overleg met Ludo de pijler, die daar net rondloopt, besluiten we dan ook om zijn viertjes verder te gaan. De route gaat nu langs een kazerne die misschien binnenkort gesloten wordt. Daarna lopen we onder Van Brienenoordbrug door. Ook wel eens leuk om die zo mee te maken, geeft toch weer een heel andere gezicht dan als je er zelf op rijdt. Gezellig keuvelend gaan we weer verder, door een industrie terrein. We gaan met een kleine afwijking van de route weer verder totdat we bij een grasdijk aan komen. Oeps dit is een behoorlijk obstakel. Gelukkig zijn wandelaars bereidt om elkaar te helpen en met vereende krachten en een dosis doorzettingsvermogen lukt het ons.

Nadat we even de tijd nemen om op adem te komen vervolgen we de route. Hoewel … niet helemaal. De trappetjes slaan Sabine en ik allemaal over, we vinden wel een andere manier om de route te lopen en ja wel hoor we hebben geeneens zoveel extra meters gemaakt om toch op de zelfde plek als Geert en Ineke uit te komen.

Met zijn 4tjes gaan we langs het Arboretum Trompenburg en komen nu in de chique wijk van Rotterdam terecht. Hier heb ik al eens eerder een wandeling gelopen, mooie huizen alleen wat een slechte onderhouden straat en trottoirs (je kan in deze buurt geen stoep zeggen ). Toch ook deze hindernis baan lukt ons zonder problemen en na een klein stukje park waar Sabine en ik wederom een alternatief stukje route doen, komen we uit bij het Kralingsebos. Hier sluit voor de laatste km Danyell nog gezellig bij ons aan. Het is net iets voor 1nen als we het startbureau weer binnen lopen. We nemen nog een lekker bakje snert alwaar ik daarna Sabine thuis afzet en ik zelf weer naar huis rijdt.

Al me al een heerlijke wandeldag waar we ook veel geleerd hebben, we hilarische momenten hebben meegemaakt en ook veel te weten zijn gekomen over opendeuren.

By laris | Posted in Loopverslagen | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: , , , , , , ,